Kadotettujen kännyköiden maa

Oletko koskaan kokenut sitä paniikin hetkeä, kun tajuat, ettet löydä matkapuhelintasi? Tutkit taskusi, autosi ja sohvatyynysi, mutta puhelinta ei löydy mistään. Kun lopulta tajuat, että unohdit sen puistonpenkille, on aivan liian myöhäistä. Jos sinulle on käynyt näin, ei hätää, et ole yksin.

Matkapuhelimen katoaminen tai varastetuksi tuleminen on nykyajan versio lompakon katoamisesta. Niin voi käydä kenelle tahansa, ja silloin kyseessä on kännykkäkatastrofi.

Puhelimesi on pankkisi, kuntosalisi, kalenterisi, valokuva-albumisi ja paljon muuta. Itse asiassa meistä on tullut niin riippuvaisia laitteistamme, että tutkijat ovat keksineet termin nomofobia (engl. no-mobile-phone-phobia) kuvaamaan sitä ahdistusta, kun kännykkä ei olekaan saatavilla päivittäisten tehtävien hoitamiseen. Puhelinriippuvuutemme on suurempi kuin koskaan, joten on vain ajan kysymys, milloin tallennamme puhelimeen arkaluonteisia tietoja. Kännykkä voi helpottaa elämää, mutta jos se joutuu vääriin käsiin, mitä sen sisältämille tiedoille tapahtuu?

Hiljattain San Franciscossa ja New Yorkissa tehtiin kenttäkoe, jossa kumpaankin kaupunkiin sijoitettiin kymmenen puhelinta siinä toivossa, että niiden löytäjät palauttaisivat ne. Kaikissa puhelimissa oli helposti löydettävät yhteystiedot, mutta kumpikin kaupunki reputti testin. Puhelimista vain neljä palautettiin, kaksi kummassakin kaupungissa.

Nykyisin mobiililaitteen löytäminen on vähän kuin löytäisi vitosen maasta. Joku poimii sen ja vilkuilee ympärilleen etsien sen omistajaa, mutta kun ketään ei näy, löytäjä panee sen taskuunsa. Toisin kuin setelit, älypuhelimet voidaan jäljittää. Tutkimuksessa tehtiin juuri niin.

Jokaista puhelinta pystyttiin jäljittämään patentoidulla tekniikalla viiden kuukauden ajan, vaikka varas tai varastetun puhelimen ostaja olisi tyhjentänyt sen. Jopa entisaikojen tutkimusmatkailijat olisivat kadehtineet puhelinten seikkailuja maailmalla. Yksi laitteista päätyi jopa Intian Mumbaihin asti.

Jos siis kadotat puhelimesi, todennäköisesti saat heittää hyvästit paitsi kalliille laitteelle, myös tiedoillesi. Vaikka useimmat laitteet pyyhitään tyhjiksi, kannattaa hankkia lisäturvaa ennen puhelimen kadottamista, sillä koskaan ei tiedä, kuka sen löytää ja mitä tietoja hän saattaa varastaa.

  • Varmuuskopioi puhelimesi: Jos puhelimesi katoaa tai se varastetaan, varmuuskopioidut tiedot voivat lievittää tuskaa.
  • Aseta PIN-koodi: PIN-koodin määrittäminen estää muita avaamasta laitettasi ja ennen kaikkea pääsemästä käsiksi tietoihisi.
  • Asenna tietoturvaohjelmisto: McAfee® Mobile Security sekä Android– että iOS-käyttöjärjestelmille tarjoaa erilaisia tapoja suojata mobiililaitteesi.

Pysyttele ajan tasalla tuoreimmista tietoturvauhkista seuraamalla käyttäjää @IntelSec_Home Twitterissä ja tykkäämällä meistä Facebookissa.

{"metadata":{"id":"8b43b978-d97e-44ca-8ae4-2854dcfcdb02","version":"1.0","ep":"ta","lang":"fi-fi","original-url":"https://blogs.mcafee.com/consumer/land-of-lost-mobile-phones/","author":"Lianne Caetano","author-page":"https://blogs.mcafee.com/author/lianne-caetano/","category":"Family Safety;Mobile Security;Consumer Threat Notices","draft":"true","authordetail":"Lianne Caetano currently serves as Sr. Director of Global Consumer Product Marketing at Intel Security. She brings over 20 years of experience to this role, having worked in a strategic marketing capacity for top tier high tech companies since 1989. Prior to joining McAfee, Lianne was the senior product marketing manager for Nokia’s Ovi services line. While at SiBEAM, Lianne had a dual role as Director of Marketing for SiBEAM and Executive Director for the WirelessHD standards consortium. Lianne served as the Product Line Manager for Netgear's first 802.11 wireless and VPN security product lines. Previously, Lianne was the Director of Product Marketing at Filanet Corporation, a manufacturer of Linux-based Internet appliances purchased by uRoam in 2002. She also held several positions at 3Com including Senior Product Marketing Manager for both the Home Networking and the U.S.Robotics 56K Desktop Modem group, where she managed the strategic direction for products, pricing, promotions and channels of distribution. Prior to joining U.S. Robotics, she held positions at Apple Computer, Inc. in Sales, Channel Marketing and Communications. Lianne graduated with an MBA from the Kellogg School of Business at Northwestern University.","feedimageurl":"https://securingtomorrow.mcafee.com/wp-content/uploads/land-of-lost-mobile-phones.jpg"}}

The post Kadotettujen kännyköiden maa appeared first on McAfee Blogs.

Read more: Kadotettujen kännyköiden maa

Incoming search terms

Story added 10. November 2016, content source with full text you can find at link above.